Bčr Haagmans, geboren en getogen in Maastricht is een allround entertainer met een zee aan muzikale ervaring.

 

Bčr begon zijn muzikale carričre op zeer jonge leeftijd als trompettist bij het toen zeer bekende orkest The Crecendo's die optraden door heel Limburg.

 

Enige tijd later kreeg hij een kans aangeboden die maar weinig Limburgers ten deel is gevallen; hij werd gevraagd om te spelen bij de Luchtmacht kapel o.l.v. Majoor van Diepenbeek. Met deze kapel speelde hij enige jaren  in binnen,- en buitenland. Met hen trad hij op in onder andere Duitsland, Denemarken, Belgie en Frankrijk.

 

Hierna speelde Bčr vele jaren in heel Limburg met verschillende Maastrichtse dansorkesten, waaronder de Music Shakers. Vervolgens werd hij orkestleider bij de achtmans formatie Black-tie Dixie; die succesvol optrad op grote Maastrichtse evenementen, feesten en  prinsenbals van onder andere de Tempeleers.

 

Tijdens een optreden met Black-tie Dixie in het Mecc, waar ze speelden op uitnodiging van Andre Rieu, ontmoette Bčr Beppie Kraft. Zij maakte toen met hem de afspraak om nog een keer een CD met hem op te nemen. Hoewel het enige tijd duurde voor het ervan kwam, werd deze droom van Bčr uiteindelijk toch werkelijkheid. Zo kwam hij in aanraking met de studio Marlstone en maakte zijn eerste opnames. Na ettelijke malen op verzamel CD te hebben gestaan, maakte Bčr ook twee eigen cd's. Ondertussen begon Bčr ook steeds meer solo-optredens te doen met zang in het Limburgs, Nederlands, Engels, Duits en Frans. Ook speelt hij, tot verbazing van velen, een rasecht Amsterdams programma. De keuze voor solo optredens was voor Bčr, een echte orkest muzikant, niet simpel. Op aanraden van velen ,waaronder Frans Theunizs, besloot hij de stap toch te wagen en het werd voor hem en zijn publiek een groot succes. Tegenwoordig speelt hij jaarlijks op verschillende festiviteiten zoals Benefiet Ambij,  het Politie Carnavalsbal dat meestal door hem geopend wordt. Bčr heeft al met vele BN’ers opgetreden en op de buhne gestaan, met name aan zijn optreden tijdens het Jordaanfestival in 2004 samen met het Rembrand duo, zangeres Soraya en Rene Riva heeft hij mooie herrineringen.

 Ook heeft Bčr al 5 keer op het bekende Maastrichtse ‘Preuvenemint’ opgetreden.

 Kortom, Bčr is ‘on the move’!

 

Bčr Speelt altijd met plezier en vol overgave en live zang en trompet. Zijn repertoire is zeer uitgebreid met voor ieder publiek wel een geschikt programma waardoor hij de zaal altijd op zijn hand krijgt.

Zoals hij zelf zegt; ‘Het moet swingen!’